CSR – vi praktiserer det, allesammen

Du mener sikkert, at CSR ikke er noget for dig og din virksomhed; men du praktiserer det alligevel – ubevidst!

Ofte falder talen på CSR (Corporate Social Responsibility) når jeg falder i snak med virksomhedsejere. Og lige så tit bliver jeg afværget med ordlyden
“Det er ikke noget for min virksomhed, det er vi slet ikke store nok til. Det er ressourcekrævende og omkostelig. CSR er noget for de store virksomheder, men ikke noget for mig.”
Når jeg så tager et spadestik dybere og kradser lidt til overfladen af denne ganske almindelige holdning til begrebet, så viser de sig 99 procent af gangene, at virksomheden alligevel praktiserer CSR, de har bare ikke defineret det under denne paraply.

CSR – det sociale engagement – er nemlig ikke en fin modetendens der lige er poppet op, men den ganske humane og rationelle omgang mennesker i mellem, også på arbejdspladsen. Det er sikkert og vist at et godt arbejdsklima og arbejdsmiljø fremmer medarbejdernes engagement og mindsker deres sygedage, og det er noget virksomheden i den grad kan aflæse positivt på bundlinjen. Ydermere er der mange virksomheder der har aftaler med lokale jobcentre, hvor de med glæde tager flexjobbere, tilskudslønnet arbejdskraft, praktikanter eller lærlinge ind; det er CSR!

Et omdrejningspunkt

CSR er et omdrejningspunkt for Makom og vi tænker det ind i alt hvad vi gør omkring forebyggelse, fastholdelse og indslusning over produktudvikling, energioptimering og kommunikation. Makom tager et ansvar udenfor virksomheden gennem udnyttelse, deltagelse og involvering i andre foreninger / virksomheder, foredrag i og udenfor branchen, blog-indlæg, koncept-optimeringer, udvikling med kunderne, konsulentarbejde hos kunder og samarbejdspartnere.

For Makom er CSR hverken et til- eller fravalg, det er en del af alt det vi gør. Og vi arbejder med CSR som en helt naturlig del af virksomheden. Makom er en symbiose mellem CSR og virksomhedsdrift.
I Makoms forretningsplan motiveres alle til at blive de bedste til alt det vi gør – herunder er CSR en parameter vi bestrider med stolthed og passion.

Kig på din virksomhed

Så kigger du på din virksomhed igen, så vil du med sikker kunne nikke genkendende til nogle punkter af nævnte. Derved praktiserer du også CSR i din virksomhed. Definationen under begrebet har bare ikke været der, men udførelsen, som bare er noget ‘vi bør gøre’ er der, dét bliver altså praktiseret.
CSR kan altså sidestilles med det ansvar og det ønske vi har til andre mennesker. At behandle alle godt og at gøre vores bedste til at skabe de bedste rammer. Det bedste arbejdsmiljø og arbejdsklima, således at virksomheden rummer passionerede, loyale og glade medarbejdere. Et samsurium af ovenstående tilfører virksomheden vækst på bundlinjen.

CSR er god forretning – uanset branche og størrelse.


22. maj 2017 | Tanja Hende, Makom | for: Makom - Marketing & Kommunikation ApS

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder