pkljijio

Evotek giver gode tips til hvordan du kan spare på vandet

Hvorfor spare på vandet?

Det er måske ikke helt så nemt at forstå, at vand er en dyrebar ressource, når vi blot kan åbne for hanen og se det ‘fosse ud’.
Måske bliver det mere konkret, når regningen på vandforbruget dukker op. Uanset om du vil spare miljøet eller økonomien, giver det mening at se på mulighederne for at spare på vandet.

Evotek har samlet en række tips til dig.
Evotek er VVS og Energirådgiver og har fokus på miljøforbedringer.
“Vi deler ud af vores erfaring til fordel for vores kunder og til fordel for miljøet,” fortæller Flemming K. Olesen, adm. direktør hos Evotek ApS.
“Der er megen snak om, at vi skal løfte i samlet flok og at alle små bidrag hjælper til den grønne omstilling. I en travl hverdag bliver det dog hurtigt uoverskueligt og måske lidt abstrakt, hvor man overhovedet kan gøre en forskel.”

Den gennemsnitlige dansker bruger i omegnen af 120 liter vand om dagen; ved toiletbesøg, ved brug af vand i køkkenet, brusebad med mere. Er det den varme hane, du åbner for, bruger du både vand og energi. Hvis alle i Danmark blot sparer 2 procent af deres nuværende vandforbrug væk, sparer Danmark samlet set omkring 14 millioner liter vand om dagen. Det er da en forskel der er til at føle på.

Evotek’s vandsparetips:

1. Vedligehold dine rør

Du har muligvis lækager, du ikke selv er klar over, men som står og drypper fugt ud i bygningen. Et tegn på rør, der lækker, kan være dannelsen af skimmelsvamp på væggen nær røret og det er nødvendigt at få tjekket årsagen til skimmelsvampen. Lækager er et unødvendigt spild af vand. En VVS’er kan hurtigt finde ud af, om dine rør trænger til reparation/udskiftning.

2. Lad ikke vandet løbe

Du vil nok blive overrasket, hvor meget vand der løber igennem, mens du lige skraber madresterne af tallerkenen. Det er naturligvis ikke noget en VVS’er kan ordne for dig, men et spørgsmål om at huske dig selv på at slukke når vandet ikke bruges.

3. Opgradér dine VVS-installationer

Ældre toiletter, brusere og vandhaner er ikke nær så vandbesparende, som de muligheder der er på markedet idag. Der er rigtig meget at spare, især hvis man tager fat på samtlige installationer i huset. Hvis du er i tvivl hvor du skal starte, kan du altid spørge din VVS’er om hjælp. Der er sket meget indenfor brugen af vand ved skyl på toilettet, som skruer ned for forbruget uden at forringe effektiviteten. Husk også at bruge det lille skyl i stedet for det store.

4. Få styr på opvarmning af vandet

Er dit vand lang tid om at blive varmt?
Der strømmer vand igennem mens du venter på at det får den rette temperatur. Få de rette varmeinstallationer, så sparer du både på energien og vandet.

5. Vælg apparater med vandspareprogrammer

Skal du ud og købe en ny vaskemaskine eller lignende? Så kig efter løsninger med gode miljøprogrammer. Forskellen mellem en god ny vaskemaskine og en ældre model kan betyde en besparelse på helt op mod 40 liter vand pr. vask. Det er en stor procentdel af det daglige forbrug, der kan spares væk.

6. Få en Energi- & Vandrådgiver ud

“Det er sjældent at vi kommer ud til en bolig, hvor vi ikke har mulighed for at foreslå tiltag, der hjælper på økonomi og miljø,” fortæller Flemming K. Olesen.
“Der er så mange gode løsninger idag, at det ikke kan betale sig at lade være med at forholde sig til dem, når man måske alligevel overvejer at skifte vandhanen eller toilettet ud.”


09. september 2020 | Cecilie Nielsen, Makom | for: Evotek ApS 

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder