Hvad indebærer grøn VVS?

Den miljøvenlige dagsorden vinder stigende indpas i Danmark og vi får langt større muligheder for at justere vores forbrug af dagligvarer, byggematerialer og tøj, så det ikke tager så hårdt på jordens ressourcer.
Dette gælder også VVS-branchen, dog mener Energirådgiver og VVS’er Flemming K. Olesen at opleve, at mange ikke kender til disse løsninger:
“Vi arbejder jo dagligt med at oplyse og rådgive vores kunder til mere miljørigtige og energibesparende løsninger i forbindelse med vores VVS-arbejde. Det er oftest sådan, at vores kunder bliver overrasket over, hvor mange muligheder der egentlig findes.”
VVS-virksomheden Evotek vil gerne udbrede denne viden til samfundet og derfor fortæller Flemming K. Olesen, hvad det egentlig indebærer.

Øko-venlig VVS bruger vandbesparende og energieffektive installationer til at reducere skadelige miljøpåvirkninger med ny teknologi.
“Er du én af dem, der ønsker at gøre en forskel, men som ikke lige præcis ved, hvordan, så er VVS i din bolig et godt sted at starte. At få så mange som muligt, at gå i denne retning, ville det gøre en betydelig forskel i det store billede.” fortæller Flemming K. Olesen.

Hvad vil vi gerne opnå med grønnere VVS-løsninger?

For Evotek er der et klart formål med at opfordre til og installere de grønne løsninger. Ved at reducere energiforbrug mindskes forureningen og CO2-udslippet. Dette forbedrer luftkvaliteten og vilkår for både mennesker, dyr og planter. Den økonomiske gevinst ved at spare energi er også til at føle på, mener Flemming K. Olesen:
“Som privatpersoner skal vi starte i det små og hjælpe naturen på vej. Det motiverer helt klart vores kunder, at de rent faktisk sparer penge på vores installationer.”

Hvor skal man starte, hvis man gerne vil spare på energien med VVS?

Vandbesparende installationer

“Har man gamle apparater og installationer, der alligevel skal skiftes, anbefaler vi altid, at man undersøger mulighederne for vandbesparelse.” fortæller Flemming K. Olesen.
Det kan være en stor mundfuld, at ordne det hele på én gang, så man kan sagtens nøjes med flere mindre skridt.
Det kan være så simpelt som at skifte til et mere vandbesparende toilet. Der findes ældre toiletter, som bruger helt op mod 9 liter vand per skyld, mens toiletterne idag kun bruger 2 liter på et lille skyl. Hvis vi regner med at toilettet i huset skylder ud 4 gange om dagen, er det en forskel på omkring 10.000 liter vand om året.

Haner og brusere med vandbesparende hoveder er ligeledes en overskuelig måde at forbedre på.
Husk også at tage et kritisk kig på vaskemaskinen og opvaskemaskinen, når det bliver tid til at købe en ny.

Et blødgøringsanlæg, der fjerner kalk i vandet, bidrager ligeledes til besparelser, da mindre kalk betyder mindre rengøring med store mængder vand og kemi.

Sørg for at vedligeholde og erstatte utætheder

Man skal ikke undervurdere, hvor meget vand der spildes, når rørene ikke er i orden. Få eventuelt en VVS’er ud og foretage et sundhedstjek på huset. Så undgår du bekostningen af affugtning eller skader og sikrer, at du ikke smider penge ud på vand, du ikke bruger.
Kontakter du en miljøbevidst VVS’er kan du samtidig få rådgivning, der vurderer den miljøeffekt din nuværende installation har og få vejledning til, hvad der skal til for at optimere.

Energieffektive installationer

Én ting er vandbesparelse, en anden er energibesparelse.
Her bør du kigge på dine apparater. Eksempelvis kan en korrekt installation af gulvvarmesystem, der nemt regulerer og fordeler varmen jævnt, gøre en stor forskel for hjemmets forbrug.
Varmepumper er en anden synder, der både skal serviceres og til tider udskiftes til en langt mere optimal og billigere version.

Har du ønsket om at give dit hjem en grøn VVS-opgradering?

I så fald kan du roligt give dig i kast med ovenstående.
Er du stadig i tvivl, hvor du kan spare mest, kan du kontakte os
på 56 65 40 08 og høre mere.


13. maj 2020 | Cecilie Nielsen, Makom | for: Evotek ApS

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder