Hvorfor miljøvenlig rengøring er bedst for din virksomhed

En grønnere form for rengøring er blevet mere og mere efterspurgt af kunderne over de sidste mange år.
Nordisk Polering er en af de Facility Service virksomheder, der gerne vil tage et ansvar ved at omlægge til mere miljøbevidste arbejdsmetoder for renere, mere sikre og mere bæredygtige muligheder for at rengøre hjem, butikker og kontorer.

Lige nu er der mange krav om ekstra rengøring, hvilket også betyder en stigende brug af kemikalier, især i arbejdsmiljøet, såsom hos klinikker, kontorer og steder med stor gennemstrømning af mennesker. Derfor ser vi nu på, hvorfor skiftet fra almindelig rengøring til grønnere rengøring er godt for virksomheder.

Forskellen mellem almindelig rengøring og grøn Facility Service

Før vi kan tale om, hvilke fordele miljørigtig rengøring har, er det godt at opstille de forskelle der er mellem standard rengøring og grøn rengøring og løsninger.

Den største forskel mellem de to er rengøringsprodukterne der anvendes til at sikre renligheden i virksomheden eller på kontoret.
Nordisk Polering er en af de virksomheder der sørger for at minimere giftige og skadelige kemikalier, som standard rengøring anvender. Producenter er begyndt at skabe mere økovenlige alternativer i forhold til disse produkter, på grund af efterspørgslen, men det er ikke alle rengøringsvirksomheder, der endnu har adopteret disse midler. Nogle bekymrer sig om, hvorvidt disse produkter er lige så effektive.
“Vi har ingen problemer med at leve op til præcis de samme standarder, som resten af branchen,” forsikrer direktør for Nordisk Polering, Tommy B. Iversen.
“Der er ingen tvivl om at det kan klare bakterier, skimmel og støv eller hvad der ellers er behov for.”

For at minimere brugen af rengøringsmidler generelt, anvendes desuden microfiberklude, der er mere effektive til at komme godt i bund.

Fordele ved miljøbevidst rengøring

Et mere bæredygtig valg

Det giver jo nok sig selv at grøn rengøring er mere bæredygtigt. Der skylles mindre giftige og skadelige stoffer ud, der kan skade vores grundvand og naturen. Når der ikke er nogle forskelle i kvalitet, så virker det som en lille, nem og naturlig ting, at vælge en virksomhed, der minimerer belastningen på miljøet mest muligt. Det er et af de små valg man kan tage som virksomhed eller privatperson, der rent faktisk kan gøre en forskel i det store og hele. Går man op i CSR eller miljøet, er grøn rengøring et godt sted at starte.

Det er sundere for medarbejdere, kunder og klienter

En anden grund til at mange kommer til Nordisk Polering med et ønske om grønnere rengøring handler om hvad kemikalier gør ved mennesker og arbejdsmiljø. Ved at bruge mindst muligt skadelige stoffer og opløsninger, er det bedre for de mennesker der kommer i berøring med de rengjorte lokaler. Der er færre kemikalier på overflader, som kommer i berøring med huden eller bliver indåndet. Flere udvikler allergier overfor disse skrappe midler og siden der findes alternativer, er det unødvendigt at udsætte medarbejdere og kunder for den risiko.

Hvordan finder du et miljørigtigt rengøringsfirma?

Ofte vil man kunne se på virksomhedens hjemmeside, hvorvidt de vægter miljørigtige produkter. Ellers kan du altid ringe til dit rengøringsfirma og bede dem om at høre, hvilke tiltag de har, der minimerer miljøbelastningen.

Direktør for Nordisk Polering, Tommy B. Iversen, har altid været optaget af den belastning, rengøringen lægger på naturen:
“Virksomheden er mere end 50 år gammel og vi har set en stor udvikling igennem tiden mod en mere bæredygtig branche. Jeg tror folk undervurderer, hvor enorme mængder det ender med pr. år i forhold til hvor mange hjem og butikker og arbejdspladser der skal rengøres ugentligt. Det er rigtig positivt, at der blæser nye vinde og jeg håber med tiden at branchen kan blive helt bæredygtig.”

Nordisk Polering kører på hele Sjælland og i Storkøbenhavn og står altid klar til at hjælpe, ikke kun med rengøring, men også Facility- og Ejendomsservice.


 28. juni 2020 | Cecilie Nielsen, Makom | for: Nordisk Polering ApS  

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder