Innovationer sikrer global konkurrencekraft i den maritime sektor

Innovationer sikrer global konkurrencekraft i den maritime sektor

Store dele af den maritime branche har udviklet sig til en spirende platform af underleverandører og mindre virksomheder og dermed er den maritime sektor ikke længere præget af udelukkende store værfter.
Værft- og marineindustrien har i det sidste årti oplevet en ‘turn-around’ qua alle de mindre innovative leverandører, der indtænker helt nye løsninger og services i den ellers meget gamle og traditionsbundne branche.
Den maritime industri havde i den grad brug for ‘nytænkning’ og nye vinde i form af udvikling.

WILLBRANDT Gummiteknik A/S, der næsten er synonym med det maritime, har gennem tiden udviklet mange specialløsninger samt patenteret flere innovationer for branchen.
WILLBRANDT startede for over 125 år siden virksomheden med at servicere havnen, rederierne og værfterne i Hamborg.
WILLBRANDT har dog ikke stået stille siden da, men derimod lagt sig i selen for at være en innovativ og kvalitetsbevidst partner.
“Vi har stor fokus på udvikling, innovation, kvalitet og lang holdbarhed. Vi udvikler og tilpasser vores komponenter til fremtidens marked. Vi har fokus på miljø og energieffektivitet.” fortæller WILLBRANDT Gummiteknik’s Adm. Direktør, Johnny Anekjær.

Danmark er blandt verdens førende maritime markeder og har en international styrkeposition. For at fastholde positionen i en intensiv global konkurrence kræver det tillid, kvalitet og underleverandører, der kan levere til tiden – også med kort varsel.
“Hos WILLBRANDT lagerføres de fleste produkter eller lægges de på lager efter aftale, så hurtig levering sikres år efter år. Priserne holdes dermed også stabile.” lyder det fra Direktøren hos WILLBRANDT Gummiteknik A/S. “Desuden dokumenterer vi og distribuerer færdige kit til vores kunder og deres kunder – i hele verden.”

Danmark har verdens femte største handelsflåde målt på skibe, der styres af danske rederier. Gennem højteknologisk produktion og specialløsninger har den danske maritime sektor fået en solid position på verdensmarkedet.
“Den maritime branche er grundstenen i globalisering. Ingen skibe – ingen globalisering.” lyder det fra Johnny Anekjær.
Verdensflåden består af mere end 100.000 store skibe, der i de kommende år har behov for at blive udstyret med ny teknologi, der tager hensyn til miljø og med en lang række nye komponenter. Det er vigtigt for den maritime branche at have et samarbejde med stærke underleverandører, der sikrer udvikling, kvalitet og fremtidens løsninger.
“Hos WILLBRANDT har vi vores eget ingeniørteam, der kontinuerligt tester og udvikler produkter og løsninger. Dermed kan vores kunder koncentrere sig om deres ‘Core Business’.” fortæller Johnny Anekjær.
“Vi har ekspertviden indenfor chok- og svingningsdæmpning samt fleksible forbindelser som kompensatorer. Vores dæmpere og kompensatorer absorberer ekstreme energier og sikrer markant reduceret belastning og slitage. Vores ingeniørteam er en kompetent sparringspartner i alt, der har med svingninger samt chok- og støddæmpning at gøre. Det formår at kombinere de forskellige elastomerer og produkter i WILLBRANDT’s program, så den optimale løsning opnås med tanke på kvalitet, levetid og pris samt optimal montage og efterfølgende vedligeholdelse.”

Siden grundlæggelsen af WILLBRANDT været synonym med høj kvalitet indenfor svingnings- og chokdæmpningvibrationsdæmpning, som blandt andet er blevet udviklet til marineindustrien.
Eksempler er WILLBRANDT gummichokdæmpere eller Cavoflex stålwiredæmpere samt udstødningsophæng, som bruges blandt andet ved montage af røgrensningssystemer, de såkaldte scrubbere.


Ydermere har WILLBRANDT Gummiteknik været en uafhængig leverandør af fendere, komplette fendersystemer og tætningsprofiler til skibe og havne i årtier.
“Vores erfarne specialister tager sig af planlægning, dokumentation, design, test og salg; samt giver gerne rådgivning og installation på stedet.” slutter Adm. Direktør, Johnny Anekjær.


13. marts 2020 | Tanja Hende, Makom | for: WILLBRANDT Gummiteknik A/S