Miljøoptimér og automatiser virksomhedens interne logistik

Bæredygtig intern logistik og intern transport er kommet en del højere op på den globale dagsorden. Vi har fokus på i hvor stort omfang skibe, fly og lastbiler forurener og forbruger energi og glemmer, at der er lige så meget at forbedre, når vi taler om intern logistik.

Grønne løsninger bliver nødvendige

Zolvo Intra Logistics optimerer, udvider og udvikler din interne transport via automatisering af anlæg.
“Vores kunder vil gerne optimere, effektivisere og samtidig spare penge, så konkurrencekraften på markedet kan imødekommes. Dertil kommer ønsket om at skabe et internt miljø, der skåner medarbejdere for tunge løft og dårlige arbejdsstillinger. Vi er også begyndt at mærke interessen for grønnere alternativer, det vil sige, hvor vi samtidig kigger på bæredygtighed.” udtaler Mads Carlsen, administrerede direktør og partner hos Zolvo ApS.

Der er kommet langt større fokus på etik i forretning og produktion og det netop overståede forår 2020 kommer bestemt ikke til at mindske tendensen.
“Vi har set, hvordan naturen er positiv påvirket, i forbindelse med nedlukningen globalt set på grund af Covid-19 pandemien. Det positive ved nedlukningen er, at det er nu at vi skal tage stilling til den energi vi bruger og hvordan vi kan gøre det bedre i fremtiden, når produktioner, industrier, transporter med videre igen lukker op for fuld skrue.” mener Mads Carlsen.

Der kommer flere krav til virksomhedernes CO2-aftryk og energiforbrug i fremtiden. Man kan som virksomhed ende i en situation, hvor man pludselig bliver nødt til at lave ændringer på anlæggene, uden at man er forberedt.
“Ved at tage stilling nu har man også tid til at sikre en fornuftig plan for virksomhedernes miljøoptimering.”

Optimerede og nye anlæg er langt mere energieffektive

Et optimeret anlæg er mere effektiv og sparer energi.
“Når vi kommer ud for at designe eller optimere et eksisterende anlæg, arbejder vi altid innovativt og kreativt. Anlægget skal tilpasses arbejdsgange, tilgængelig plads og gøre arbejdet hurtigere og nemmere for både virksomhed og medarbejdere.” forklarer Mads Lissau Jensen, der ligeledes er partner hos Zolvo.
“Det kræver naturligvis at man tænker i smarte løsninger, energieffektivitet og konkurrencekraft. Nye teknologier, giver nye muligheder og adgang til nye markeder. Idag er der stort fokus på bæredygtighed, smarte løsninger og ‘Industri 4.0’ som forener den digitale opsætning med medarbejderne, så flere og nye arbejdspladser kan skabes.”

Zolvo oplever dog at en del virksomheder holder igen, for hvor stor en forskel gør det lige på bundlinje og for miljøet?
“Udvikling er en positiv investering. Intern logistik er en investering, der kan tjene sig selv ind.” fortæller Mads Carlsen.
“Et forbedret anlæg betyder større effektivitet, mindre spild, og mindre belastning af ressourcer, mindre forbrug af energi, som alt sammen giver en økonomisk og grøn gevinst.”

Hvordan miljøoptimeres varehuset eller produktionen?

“Det starter allerede i designfasen.” forklarer Mads Lissau Jensen.
“Når man skal have et nyt transportbånd, sorteringsanlæg eller lignende, kan der spares energi ved simpelt at bygge et system, der er kompakt og fuldstændig tilpasset workflow’et og arbejdsgangen.”

Den form for design kræver naturligvis, at man ikke vælger standardløsninger, men investerer i special designede anlægget, tilpasset virksomheden behov. Det kan virke overvældende, men specialister som Zolvo, der har den nødvendige erfaring, om at sikre det bedste resultat, forsikrer at det betaler sig. Jo bedre design, des større effektivitet, et hurtigere og mere præcis flow af varer, pakker og lignende.

Fleksibiliteten spiller også en vigtig rolle. Har du et system der nemt kan op- eller nedskaleres, afhængig af virksomhedens behov, har du også et anlæg, der ikke bruger mere energi end nødvendigt. Dette sikrer også virksomheden at kunne imødekomme kundernes skiftende efterspørgsel, så man hverken mangler eller har for stor kapacitet.

Teknologi er endnu et punkt, man skal tage i betragtning.
“Der dukker hele tiden smarte løsninger op – og finder du ikke det du står og mangler, er det os der specialdesigner det for dig.” fortæller Mads Carlsen. “Et fag som vores kræver, at vi konstant tænker innovative og samtidig formår at integrere det nye med det gamle. Det er sådan vi løser de aktuelle udfordringer med industriens rolle i energiforbrug, optimering CO2-udledning med mere og vi er stolte over at kunne hjælpe vores kunder videre i den rigtige retning.”


05. maj 2020 | Tanja Hende, Makom | for: Zolvo ApS

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder