Nu kan eleverne boltre sig på nye arealer

Ønsket om et nyt skolekøkken og en ny foyer bliver realiseret i samarbejde med entreprenør Svend Erik Larsen & Søn

Spjellerup Friskole blev etableret i 2010 og rummer i dag 150 elever, fordelt fra 0-9 klasse. Derudover har Spjellerup Friskole også en Fribørnehave med 45 børn.

Når skolen, om få år, er fuldt udbygget, vil der være ca. 180 elever fordelt over klassetrinene – udbygningen står den lokale entreprenør Svend Erik Larsen & Søn for.

Lokalt håndværk

Svend Erik Larsen & Søn, beliggende på Industrivej i Rønnede siden 1972, blev grundlagt i 1965 af murersvend, Svend Erik Larsen. Virksomheden udfører totalentrepriser, hovedentrepriser og fagentrepriser, nybyggeri, ombygning og mindre renoveringsopgaver på hele Sjælland. Svend Erik Larsen & søn har dog en stor interesse i, at arbejde mere lokalt – til fordel for lokalsamfundet og deres egne ansatte: “Det har – uden tvivl – en stor betydning, i positiv retning, for vores medarbejdere, som stort set bor lokale, om vi arbejder i lokalt regi eller på byggepladser i f.eks. Helsingør,” fortæller byggelederen Søren Larsen, fra Svend Erik Larsen & Søn. “Det er jo også nemmere, at rekruttere lærlinge og elever til virksomheden, når vi bliver mere lokalkendte. Det er bestemt noget vi gerne vil arbejde på fremadrettet, for at vi, hos Svend Erik Larsen & Søn, også bidrager vores del til samfundsvæksten.”

Første etape i samarbejde med Svend Erik Larsen & Søn

Tilbage i marts 2017 ansøgte Spjellerup Friskole kommunen om en lånegaranti på 3.5 millioner kroner. Garantien blev afvist og Spjellerup Friskole gik videre til egen bank, for at få bevilliget et lån, som blev godkendt. Søren Larsen, fra Svend Erik Larsen & Søn, tog selv kontakt til skolelederen Jan, for at høre om muligheden, for at byde på opgaven, efter at han – på en online platform – kunne se, at der var et byggeri på vej i lokal området.

Skoleleder Jan er positiv

“Skolelederen Jan var positiv og svarede, at de var glade for, at der var lokale, som ville være med til at løse deres opgave,” fortæller byggeleder Søren Larsen fra Svend Erik Larsen & Søn. “Vi skal lave en tilbygning på ca. 70 kvm, som skal blive til et nyt skolekøkken ud for samlingssalen og den ældre foyér på 90  kvm skal renoveres.” Tilbygningen og ombygningen koster ca. 2.2. millioner kroner, som både Spjellerup Friskole og entreprenør Svend Erik Larsen & Søn, synes er en god aftale og derfor kunne igangsætte prokjektet. “Efter licitationen lå vi stadig over deres budget, men vi var meget behjælpelige med, at finde løsninger, hvor vi kunne ramme deres budget,” fortæller Søren Larsen.

Svend Erik Larsen & Søn gik igang med byggeriet på Spjellerup Friskole i slutningen af maj 2018. De forventer at aflevere det færdige projekt slut september 2018. I disse 4 måneder vil der, i gennemsnit, gå 6 mand på pladsen hver dag.

“Vi håber naturligvis, at 2. etape også kommer under vores kyndige hænder. Men det må tiden vise. Nu skal vi lige afslutte  den 1. etape”, lyder det fra byggelederen. “Indtil da, er det super rart, at kunne sende nogle af vores medarbejdere på en byggeplads. Der blot er 10 km fra virksomhedens hovedkontor.  Frem for 110 km fra hovedkontoret,” siger han med et bredt smil på læben.


07. juni 2018 | Tanja Hende, Makom | for: Svend Erik Larsen & Søn A/S 

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder