Spar på miljø og energi med optimerede VVS-løsninger

Spar på miljø og energi med optimerede VVS-løsninger

Måske er det ikke lige VVS, du tænker på først, når ejendommen skal energioptimeres, men overvejer helt andre tiltag, der kunne spare dig for omkostninger og energi. Der er dog god fornuft i at tænke VVS, når vi taler om bæredygtighed, energioptimering og økonomiske besparelser.

Evotek ApS løser diverse VVS-udfordringer for private såvel erhverv og har altid klimakasketten på, når der er brug for rådgivning.
“Det er interessant, hvor lidt, der nogle gange, skal til for at gøre en forskel med henblik på energiforbruget. Vi ser rigtig mange, der har gamle ventiler og termostater på radiatorerne. Det er noget, der kan ordnes nemt og hurtigt.” lyder det fra Flemming K. Olesen, der udover at være VVS-installatør også har titlen som energivejleder. “Faktisk er der mange muligheder for at forbedre dine VVS-installationer, som vil spare dig for unødvendige omkostninger på sigt.”

Evotek ApS udskifter, eksempelvis, gamle pumper, der sluger mere strøm end nødvendigt, skifter rør, der er dårligt isolerede, installerer gulvvarme, servicerer varmtvandsbeholdere og sikrer din bolig mod tilbagestrømning af bakteriefyldt vand.

Vi skal alle tænke på grønnere alternativer

Der er god grund til at få efterset sine VVS-installationer nu, da der indtil januar 2021 kan hentes et skattefrit tilskud til etablering af energibesparende foranstaltninger i boligen, andelsforeningen, boligforeningen, virksomheden, offentlige institutioner eller andre steder, hvor der kan dokumenteres en energibesparelse.
“Det er naturligvis et ekstra incitament at igangsætte energioptimeringen, oveni det faktum, at man sparer på forbruget på el og vand og dermed bliver mindre økonomisk belastet på varme/vandregningen. Men det er ikke udelukkende den økonomiske besparelse, der skal være i fokus.” mener Flemming K. Olesen.
“Hos Evotek ser vi det også som et ansvar at vejlede om grønne løsninger. Klimaindsatsen er vigtig, så vi i fællesskab kan løfte og bidrage til at nå regeringens mål. Optimering er ikke blot et klogt valg, det er også det rigtige valg, når vi tænker på fremtiden lokalt og globalt.” fortæller Flemming K. Olesen.

Derfor har Evotek også en klar CSR-profil, hvor rent drikkevand og bæredygtige byer skal spille sammen med den økonomiske vækst.
Flemming K. Olesen forklarer, at: “Det kan godt være, vi er én VVS-virksomhed ud af mange, men hvis vi kan hjælpe rigtig mange af vores kunder med gode bæredygtige løsninger, så føler jegogså, at vi som virksomhed påtager os vores ansvar og skubber udviklingen i den rigtige retning.”

Man må følge med udviklingen for at kunne være Energivejleder

Hvis man skal være i stand til at leve op til ‘bæredygtige byer’, skal der nye typer produkter til. Det er grunden til, at Flemming K. Olesen ofte opdaterer sin viden, som han fortæller: “Nu har Evotek leveret energirådgivning gennem 40 år og der sker hele tiden ny udvikling og innovation indenfor branchen, som betyder lavere omkostninger for vores kunder. Men det kræver naturligvis, at vi som virksomhed bliver ved med at følge med og uddanne os, så vi altid kan rådgive i henhold til de bedste løsninger.”
Netop derfor er Evotek blevet specialister i at skrue energiforbruget ned og har kendskab til alle de knapper der kan skrues på, omend det er små eller store tiltag.

En Energivejleder rådgiver om, hvilke vand- og energiløsninger kan mindske kemikalieforbrug og om miljøvenlige teknologier, der nemt kan integreres i ejendommen.
“Hvis man har fokus på, hvordan man belaster miljøet mindst, er det naturligt at tænke vand og varme ind, ved eksempelvis at erstatte de gamle radiatorer med sporpladegulvvarme, som er langt mere energieffektivt og samtidig giver en bedre velvære.” siger Flemming K. Olesen. “Der er mange gode muligheder, men det kan være svært at få et overblik som forbruger. Det er derfor en god løsning at kontakte en Energivejleder, for vi kan nemt skabe overblikket og dermed rådgive om den rigtige løsning.”


 18. februar 2020 | Cecilie Nielsen, Makom | for: Evotek ApS