Når lokationer skal forbindes

Lokalt samarbejde spiller en vigtig rolle for den gode udvikling af det lokale samfund. Derfor var det også et naturligt valg for direktør René Ole Keilby fra Leon Hansen Maskinfabrik A/S, at gå efter en lokal leverandør til integration af et ERP system (Enterprise Ressource Planning), som samler alle virksomhedens funktioner og processer under én fælles paraply.

Behovet opstod i kølvandet af deres opkøb af produktionen i Sakskøbing og afvikling af deres produktion i Gadstrup ved Roskilde. LHMs hovedkontor (administrationen) ligger idag i Køge og derfor blev IT-leverandøren også en lokal virksomhed herfra. Valget faldt på software-virksomheden Commsoft.

“LHM administrationen har altid kørt med Navision (NAV). LHM Strates Maskinfabrik derimod med C5. For at skabe en større ensartethed og gennemsigtighed faldt valget på, at implementere Navision på fabrikken i Sakskøbing,” fortæller direktør René Ole Keilby.
Jørgen Lund fra IT-virksomheden Commsoft er specialist i Dynamics NAV (Navision) og kunne imødekomme ønsket om, at levere en integreret løsning, afspejlet af det allerede eksisterende system i administrationen i Køge, til maskinfabrikken LHM Strates i Sakskøbing.

Udover maskinfabrikken i Sakskøbing, med maskin- og klejnsmedarbejde, har Leon hansen Maskinfabrik også en fabrik i Polen.
“Produktionsmæssigt kommer de to fabrikker til at køre selvstændigt, men de systemer vi har idag, skulle indføres på Strates”, lyder det fra LHMs direktør. Udover NAV integrationen på Strates, har virksomheden også valgt at tilkøbe ekstra moduler, som på sigt skal effektivisere nogle af arbejdsgangene og dermed skabe en god ressourcebesparelse på nogle områder: “Vi har i samme omgang valgt at tilkøbe nogle moduler som sikrer et bedre flow i arbejdsprocessen med NAV. Blandt andet har vi tilkøbt et lønsystem, som integreres i vores nuværende løsning, således at vi fremadrettet kan køre med vores eget lønsystem. Commsoft står for integrationen, implementering og tilpasninger af modulerne på Strates.”

Fra C5 til Dynamics NAV

“Vi hjælper virksomheder med opgraderingen fra C5 til Dynamics NAV. Det er også derfor, at René Ole Keilby ringede til os. Valget faldt på os, på grund af et godt indledende møde. Og så er det heller ingen hemmelighed at direktør for Leon Hansen Maskinfabrik A/S selv er fra Køge. Og at administrationen ligeledes har til huse i Køge. Og at han derfor ville hyre en lokal leverandør,” fortæller Jørgen Lund fra Commsoft.
“Hele integrationsprocessen er gået gnidningsfrit og systemet er gået i drift på fabrikken i Sakskøbing. Vi er generelt tilfredse med hele processen og samarbejdet med IT-virksomheden Commsoft,” fortæller direktør René Ole Keilby, Leon Hansen Maskinfabrik A/S. “Det er uundgåeligt, at der i opstartsfasen af et nyt system opstår børnesygdomme. Men vi er sikre på, at de hurtigt bliver taget hånd om.”
Fællesnævneren for begge virksomheder er tilfredsheden i det fælles samarbejde.
“Systemet kom oppe at køre på Maskinfabrikken LHM Strates efter aftale og indenfor den ønskede tidsramme, med de tiltag og integrationer der på forhånd var aftalt ved de indledende møder,” lyder det fra Jørgen Lund, Commsoft.

LHM er en af de mest moderne maskinerings underleverandører i Europa. De udfører projektledelse, komponent fremstilling, samling, dokumentation, test m.m. For større industrielle virksomheder i Europa, Asien og USA. Over 90% af produkterne fra LHM eksporteres.
“Det er vigtigt for os, at alle vores arbejdsprocesser er samlet i ét fælles system. Det gør, at alle medarbejdere kan arbejde i det samme forretningssystem. Og dermed have adgang til de samme data og funktioner. Selvom vi ikke sidder i samme hus, men på forskellige lokationer,” fortæller direktøren for LHM.


25. september 2018 | Tanja Hende, Makom | for: Commsoft ApS

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder