En praktikplads lærer dig det, du ikke kan lære i bøgerne

Makom – Marketing/Kommunikation yder en stor indsats på praktikområdet og der er der flere årsager til.
Ikke alene får virksomhederne en motiveret, loyal og ansvarsfuld medarbejder over en kortere periode, som på rigtig mange måder bidrager positivt til virksomheden, man er også med til at styrke samfundsvæksten; med til at skabe et vendepunkt i et andet menneskets liv og der kan opstå muligheden, for en ny medarbejder i netop din virksomhed, som du på forhånd ved, performer.

fordele af praktikplads

Ved at tilbyde praktikplads til de søgende praktikanter, kan virksomhederne være sikre på, at der er faglærte medarbejdere nok, når den lave ledighed indhenter os.
“Når vi råber efter flere kyndige hænder og der ikke er nok faglærte på arbejdsmarkedet, tænker jeg, at det må være os selv, der skal bidrage til, at vi minimerer situationen fremadrettet, ved at åbne op for flere praktikpladser i virksomhederne,” lyder det fra den daglige leder hos Makom, Tanja Hende, som selv årligt tager flere praktikanter ind i virksomheden. “Vi har jo allesammen et ansvar overfor samfundet og den fremtidige kvalificerede vækst – og det kan vi styrke ved at uddanne flere på især de områder, der er udsatte og hvor manglen af faglært arbejdskraft er en mangelvare.”

Og det er netop, når der er mest travlt. At virksomhederne ‘takker nej’ til praktikanterne. Samtidig med et undren over ikke at kunne få nok kvalificerede medarbejdere, til at håndtere ordreflowet.
“Naturligvis kræver det en ekstra indsats og ekstra tid, at tage en praktikant ind. Men udbyttet af den tid der investeres i en praktikant, kommer jo altid godt tilbage, så investeringsafkastet kommer betragtelig positiv tilbage,” lyder det fra Makom. “Og så må man jo heller ikke glemme, at mange etablerede virksomheder kan nyde godt af, et nyt ungt sind og indstillingen til det nye forbrugersamfund, kan bidrage til et positivt skift i handling og formidling for virksomheden. Det er faktisk meget givende at få sat en anden vinkel på indstillingerne i virksomhederne, som man netop kan få fra praktikanterne.”

Ansvarlig virksomhed

Og så er der jo også andre parametre, der spilder ind. Ved at man – som en ansvarlig virksomhed – udvikler samfundet i positiv retning. Blandt andet kan der nævnes den større popularitet hos unge. Der anbefaler virksomheden som et ‘godt sted at være’. Det kommer tilbage, når praktikanterne er udlært. Og for alvor skal gøre deres ‘indtag’ på arbejdsmarkedet.
Så er der også de allerede etablerede medarbejdere. Som selv har stiftet familie, som ser det som stolthed. At den virksomhed, de selv arbejder for. Kan rumme og er modtagelige for ‘det unge guld’. I form af elev-, lærlinge- og praktikpladser.

Når en virksomhed åbner op for praktikpladser. Giver det en god mulighed for ansøgerne. For at finde ud af, hvilken retning de ønsker at gå. Og med et godt praktikforløb i rygsækken. Så forstærker det følelsen af ‘det rigtige valg’.
“Det handler ikke om at få ‘gratis’ arbejdskraft i en periode. Men om at være med til at udvikle samfundet i en positiv retning. Så vi alle – med tiden – kan drage nytte af den indsats. Og den tid vi har været med til at levere,” slutter Tanja Hende, daglig leder hos Makom – Marketing/Kommunikation.


04. april 2019 | Tanja Hende, Makom

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder