Grønnere byggeløsninger med in situ

Jord Beton & Anlæg blev etableret i 1984 og arbejder med projekter i bygge- og anlægsbranchen, med kompetence indenfor ‘særlig specialisering’.

Jord Beton & Anlæg er en traditionel entreprenør virksomhed med kerneydelser indenfor støbning af fundament, kloakarbejde og diverse anlægsarbejde.
Jord Beton & Anlæg har i årtier ligeledes beskæftiget sig med visse kabelopgaver og har i den forbindelse overtaget entreprenørfirmaet I. Anker Andersen i 2014, som er stærk på netop kabel- og ledningsområdet.
“Hos Jord Beton & Anlæg varierer opgaverne fra deltaljeret anlægsarbejde til store graveopgaver. Vi arbejder, blandt andet, med fundamenter, forskalninger, tilretninger, belægninger samt nedrivning og klaok,” lyder det fra Mogens Jensen, adm. direktør hos Jord Beton & Anlæg A/S.
“Vi har ligeledes en ekspertise i håndtering af jord og at arbejde med blød bund og in situ beton.”

In situ

In situ er beton støbt på stedet, altså byggepladsen, i stedet for at anvende præfabrikerede betonelementer.
Jord Beton & Anlæg har en særlig viden og erfaring i at arbejde med beton i blød og dårlig bund:
“I nogle tilfælde borer vi fundamenterne ned i jorden og ved andre opgaver rammer vi betonpæle ned til 20 meters dybde for at sikre stabilt grundlag. Ved at arbejde med in situ beton i byggeopgaver, kan det være nødvendigt at bygge et specialmodul eller en høj væg på byggepladsen. Vi bygger forskalningen og foretager støbningen på stedet,” fortæller Mogens Jensen.

Med in situ-byggerier opleves der større stabilitet, fleksibilitet og robusthed i konstruktioner og mulighederne i byggeriet bliver uanede – kun fantasien vil sætte grænserne.
“Med in situ kan vi præge byggeriet i langt højere arkitektonisk grad. Især storbyer, som København, anvender in situ i mange af byggeopgaverne for at kunne fremhæve arkitektonen i bybilledet,” lyder det fra Jord Beton & Anlæg.

Et skridt i den grønne retning

Ikke alene har in situ betonen fordele i konstruktionsmulighederne, in situ har også miljøvenlige fordele og er med til at nedbringe CO2-udslippet.
Ved en in situ støbning kan man få betonen lokalt med kort afstand til byggepladsen i modsætning til præfabrikerede betonelementer der skal fragtes fra elementfabrikkerne ud til byggepladsen.
“På den måde reducerer man både CO2-udslippet og belastningen af vejnettet,” konkluderer Mogens Jensen.
“Der er ligeledes mindre cementindhold ved in situ beton. Alene cementproduktionen er den største synder af CO2-udledningen globalt.”

Jord Beton & Anlæg har oplevet en jævn og rolig vækst hen over årtier, da virksomheden har tradition for at uddanne medarbejdere og tilpasse sig opgaver og fremtidens efterspørgsler på markedet.


09. februar 2021 | Tanja Hende, Makom | for: Jord Beton & Anlæg A/S

FÅ VORES NYHEDSBREV

Få tilsendt vores nyhedsbrev hvor du får nyheder, updates, svar på spørgsmål omkring digitale medier og meget andet

Picture of Makom - Marketing & Kommunikation
Makom - Marketing & Kommunikation

+45 20 88 85 60
th@makom.dk

Lad os hjælpe med din online tilstedeværelse

Kontakt os via kontaktformularen eller benyt et af nedenstående link, så svarer vi hurtigst muligt.

Send os en besked i kontaktformularen herunder